Friday, March 21, 2014

BÜZGÜLÜ KESE BÖREK



buzgulu kese borek 1



Sevimli mi sevimli, şirin mi şirin, yemesi de o kadar eğlenceli nefis bir börekcik öğrendim. Kimden mi? Blog arkadaşım Süslü Mutfak Arzucum'dan. Mini büzgülü keseleri blogunda görünce kendimce uyarladım. Şirin böreklerim oldu. Börekleri kürdanlarla büzme kısmında zorlanacağımı düşünürken yanıldım. Elinize alınca bir çırpıda büzgülü keseleri yapıveriyorsunuz. İçlerini tavuklu-sebzeli yaptım. Sebze ve tavuk pişince peynir gibi erimediğinden şekilleri bozulmadı. Uygulamayı düşünüyorsanız kıyma, tavuk, sebze gibi içleri öneriyorum:))



Daha detaylı bilgi Süslü Mutfak'ta.




buzgulu kese borek 2



buzgulu kese borek 3



MALZEMELER



  • 4 adet yufka


  • 1 çay bardağı sıvıyağ-zeytinyağ karışımı


  • 1 çay bardağı süt veya yoğurt 


  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu


  • 2 adet yumurta


  • Kürdan



İçi İçin:



  • 1 tavuk göğsü


  • 1 adet soğan


  • 1 adet havuç


  • 1 kutu mısır


  • 300 gr. mantar


  • 100 gr. krema


  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ


  • Karabiber


  • Tuz



YAPILIŞI



  1. Önce böreğin içini hazırlayın (İstediğiniz içi kullanabilirsiniz).


  2. Soğanları küçük doğrayıp yağ ile soteleyin. İçine küçük doğranmış mantarları ekleyin ve sotelemeye devam edin. Küçük küp doğranmış havuçları ekleyin. Havuçlar pişince mısır, krema, karabiber ve tuz ekleyin ve ocaktan alın.


  3. Böreğe sürmek için, yumurta, süt, sıvıyağ, kabartma tozunu iyice karıştırın.


  4. Yufkayı açın, ikiye katlayın. Bir kase ile daire şeklinde kesin. 


  5. Yufka arasına ve üstüne hazırladığınız sostan sürün. 


  6. İçine istediğiniz içi yerleştirin ve kürdanla dikiş diker gibi tutturun.


  7. Bütün yufkalar bitince fırın tepsisine dizin. Kalan sostan böreklerin üzerine sürün.


  8. 180 C'de ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 40 dk. pişirin.


 *Kalan yufka parçalarını kırpık börek yaparak değerlendirebilirsiniz.

**Çapı 12,5 cm. lik  kase kullandım. Her yufkadan 9 adet daire elde ettim.


No comments:

Post a Comment