Monday, February 17, 2014

TARATORLU ISPANAK BAŞI



Bugünkü lezzetimiz  komşu ülke Yunanistan`ın lokantalarında tattığımız bir lezzet..



Lezzetimiz Temel Reise güç veren muhteşem sebze ıspanağın köklerinden yapılıyor....



Üzerinde de tadına doyulmaz cevizli bir tarator var ..



İkisi muhteşem bir lezzet oluşturuyor.



Bu nefis lezzeti çok beğeneceksiniz...



Bol vitaminli,faydalı sebze ıspanağı , sizlerde mutlaka birde böyle deneyin..



Çok ama çok seveceksiniz..



Demedi demeyin!!!



taratorlu ispanak basi 1


MALZEMELER


5 adet ıspanağın kökü ve sapları


2 kırmızı kök biber


1 büyük soğan


2 tane kesme  şeker

3 yemek kaşığı zeytinyağı

2 çay kaşığı tuz

1 tatlı  kaşığı kırmızı biber

1 yemek kaşığı turunçsuyu veya limon suyu

TARATOR SOS

2 çay bardağı dövülmüş ceviz

2 dilim kepekli tost ekmeği

2 yemek kaşığı zeytinyağ

2 yemek kaşığı sirke

1 yemek kaşığı limon suyu

1 çay kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber

2 çay kaşığı tuz

3 - 4 yemek kaşığı sıcak su

YAPILIŞI


  • Ispanakları iyice yıkayıp,köklerini ve saplarını irice doğrayın.Yapraklarını daha sonra istediğiniz yemekte kullanmak için saklayın.

  • Kırmızı biberleri ve soğanı doğrayın.

  • Yağınızı genişce bir tavaya koyun,ısınınca içine soğanlarınızı ekleyin,hafifce kavurun.Kavrulan soğanlarınızın içine biberlerinizi ve ıspanak saplarınızı ekleyin.Hepberaber hafifce kavurun.Kavrulurken içine baharatlarınızı ve limon suyunuzu ekleyin ve 10 kadar pişirin.Daha sonra ocaktan alın.

  • Tarator için ,ekmekleri limon suyu ve sıcak suyla iyice ıslatın ve sonrada tüm malzemeleri rondoya koyup,karıştırın.Taratorumuz hazır.[Çok fazla karıştırmayın,ezilmesin.]

  • Pişirdiğiniz ıspanak başını yayvan bir tabağa koyun,ortasına hazırladığınız taratoru koyarak servis edin..

  • Bu nefis lezzet yunanlılara ait bir mezedir..Yunan adalarında ve Yunanistan `da bütün balıkçılarda ve lokantalarda servis ediliyor..

  • AFİYET OLSUN..






No comments:

Post a Comment