Friday, January 24, 2014

Kıymalı Kuru Biber Dolması



kiymali kuru biber dolmasi 1



400gr. Kıyma


1 Büyük soğan (400gr.)


5 Diş sarımsak


2 Su bardağı pirinç


2 Yemek kaşığı salça


Nane, tuz, karabiber


Kırmızı toz biber, pul biber


Sıvı yağ, maydanoz


Kuru dolmalık biber



Yapılışı: Kuru dolmalık biberlerin üzerlerine sıcak su dökün ve biberler yumuşayana kadar bekletin. Biberler yumuşayınca süzüp, hafifçe sularını sıkın. Soğanı, sarımsakları, maydanozu ince ince doğrayın. Tüm malzemeyi karıştırın ve biberlerin içlerine doldurun. Dolmaların ağızlarını domates dilimleriyle kapatıp, tencereye dizin. Üzerine porselen bir tabak koyun. Tencereye yeterince su koyun ve tencerenin kapağını kapatın. Dolmaları kısık ateşte pişirin.


No comments:

Post a Comment