Sunday, April 6, 2014

patatesli et haşlama





Patatesli et haşlama yemeği, kemikli et veya kemiksiz et kullanılarak yapılır. Tarifimde bu yemeğin yapımında kuzu incik kullandım. İstenirse aynı yemek için kuzu kol, kuzu but ve kuzu gerdan parçalanmış olarak kullanılabilir. Yemekte orta boy soğan ve orta boy patatesleri soydum ve bütün olarak kullandım. Yemekte orta boy soğan ve patates yerine, iri soğan ve patates bölünerek kullanılabilir. İstenirse rendelenmiş domates yerine domatesin kabuğu soyularak iri parçalar halinde kullanılabilir. Malzemelerin kullanma şekli tamamen tercihinize kalmış. Bu yemek, kısık ateşte bir saat yirmi dakikada lokum gibi pişer. Sultan, patatesli et haşlama yemeğini bazen bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım

dört parça kuzu incik

üç kaşık zeytinyağı

dört patates

dört küçük soğan

dört diş sarımsak

üç domates

üç sivri biber

karabiber

tuz ve su



Yapılması

incik parçalarını yıkayın ve süzün

domatesi rendeleyin, sivri biberi irice doğrayın

sarımsağı, soğanı, patatesi soyun ve bütün bırakın

yağ içinde incikleri hafif kızartın

ardından sarımsağı, soğanı, patatesi, sivri biberi

domatesi, üç bardak sıcak su, tuz ve karabiberi ilave edin

tencereyi bir dafa fokurdatın, kapağını kapayın

ağır ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirin

ve yemeğinizi gönlünüzce servis edin

Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.

Sultan 

SULTAN YEMEK TARİFLERİ Anlaşılabilir ve yapılabilir yemek tarifi, malzemesi, yapılması resimleriyle işte bu blogda; http://sultanyemektarifleri.blogspot.com/ bizi izlemeye devam edin.

No comments:

Post a Comment